VoiceAnalytics

VoiceAnalytics

Xdroid Kft.

Xdroid Kft.

- 0.00 (0)

Bemutatás

A VoiceAnalytics platform egy beszéd és adatelemzésen alapuló átfogó teljesítmény- és minőségmenedzsment megoldás ügyfélszolgálatok számára. Az alkalmazás elemzi az ügyfélszolgálatokon folytatott beszélgetéseket mind ügyfél mind operátor oldalról, felismeri az elhangzott szavakat, a dühös, elégedetlen, csalódott, bizonytalan, semleges vagy elégedett hangulatot, valamint az ügyfélkiszolgálás minőségét és a teljesítményt befolyásoló további tényezőket, mint például a csend, zene, beszédtempó, hangerő, beszédminőség, intonáció és egyéb minőségi jellemzők. A rendszer az összes beszélgetés feldolgozásával teljes körű belelátást biztosít az ügyfélszolgálatok minőségi és teljesítménymutatóit döntően befolyásoló elemekbe. A fejlett üzleti intelligencia alapú elemzéseken túl aktív, automatizált teljesítménymenedzsment támogatással, a rendszer segítségével képes lesz a szervezet az operátori munka hatékonyabbá tételére.

A nagytömegű ügyféladat elemzésével, azokat tudományos alapossággal vizsgálva, a VoiceAnalytics rendszer egyedi, a világ élvonalába tartozó megoldásokat tartalmaz a dühös, elégedetlen, csalódott, bizonytalan, semleges vagy elégedett hangulat megállapítására.

A visszahallgatások extrém módon hatékonyak lesznek, hiszen a rendszer beépített riportjai rögtön a problémás területekre fókuszálnak, értékes időt megtakarítva ezzel. Ráadásul a VoiceAnalytics rendszer beépített lejátszója megmutat előre minden lényeges momentumot, mivel a beszélgetés teljes lefutását vizualizálja, bemutatva a hangulatváltozásokat, a tartalmat, a produktív és nonproduktív időszakokat és a lényeges minőségi mutatókat. E miatt nincs szükség meghallgatni a lényegtelen részeket, ezzel további munkaidőt takarítva meg. Az automatizált beszélő fél szétválasztó algoritmus segítségével külön elemezhető az ügyfél és az ügyintéző adatai is. Egyetlen elégedetlen ügyfél sem marad észrevétlen.

A szervezet teljesítménye növelhető az átlagos hívásidők csökkentésével és a szintidőn belül kiszolgált ügyfelek számának növelésével. A VoiceAnalytics segítségével a meglévő csapat teljesítményét jellemző lényeges mutatók objektív és mérhető módon javíthatók. Mindez úgy, hogy az ügyfélkiszolgálás színvonala nem csökken, hanem nő. A VoiceAnalytics az egyéni szinttől a teljes ügyfélszolgálati szintig számos üzleti-intelligencia alapú vizualizációval, mérőszámokkal valamint automatizált teljesítménymenedzsment megoldásokkal dolgozik a teljesítmény növelése érdekében.
VoiceAnalytics
VoiceAnalytics

Árazás

Árkategória:
Konstrukciók:
  • Licensz vásárlás (öröklicensz) - 15 000Ft-tól, egyszeri
Platform:
Cégméret: KisKözépNagy
Ajánlás
0%
Használat
0%
Ár-érték arány
0%
Ügyfélszolgálat
0%
Funkcionalitás
0%
0.0 / 5
5.0
0%
(0)
4.0
0%
(0)
3.0
0%
(0)
2.0
0%
(0)
1.0
0%
(0)

Kapcsolódó kategóriák