BÉKER-SOFT INFORMATIKA Kft bemutatása

A Béker-Soft Informatika Kft. a kilencvenes évek közepén kezdte meg tevékenységét az egészségügyi informatika területén. Partnereink általában a magyarországi egészségügyi szolgáltató intézmények – kórházak, szakrendelő intézetek, családorvosok, magánszolgáltatók, stb. – köréből kerülnek ki, de sikeres projekteket valósítottunk meg magán egészségügyi intézmények felkérésére, valamint az Állami Egészségügyi Ellátó Központ országos informatikai projektjeiben is.

Partnerünk az egészségügyi ellátáshoz ért, mi az egészségügyi informatikához. Cégünk teljes körű informatikai szolgáltatást nyújt, mely kiterjed a – saját fejlesztésű – FŐNIX-Pro és DIVAS rendszereink bevezetésére, komplex informatikai szaktanácsadásra, hardver és hálózati infrastruktúra szállítására, telepítésére és az elavult infrastruktúra fejlesztésére is. Az európai uniós forrásokkal támogatott fejlesztési programok keretében megvalósuló egészségügyi fejlesztési projektekben informatikai megoldásszállítóként vettünk részt, de meghatározó szereplők voltunk az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér informatikai megoldásainak kialakításában is.

Saját fejlesztésű megoldásaink alapját a FŐNIX-Pro integrált medikai rendszer, és a DIVAS képarchiváló (ún. PACS) rendszer képezi. Legújabb fejlesztésünk a MedControl vezetői döntéstámogató rendszer. A többéves fejlesztői munka, korszerű, grafikus felhasználói felületű, megbízható adatbázis technológiát, valamint az új hardver-eszközök nyújtotta lehetőségeket (pl. digitális hangrögzítés és hangfelismerés, röntgen-felvételek archiválása és megtekintése) is kihasználó informatikai megoldásokat eredményezett, melyek megfelelnek úgy a kor műszaki követelményeinek, mint az egészségügyi intézmények szakmai elvárásainak. A rendszerek továbbfejlesztésén folyamatosan dolgozunk. Munkánk során kiemelten kezeljük a jogszabályok és piaci szabványok változásainak, valamint a felhasználói igényeknek rendszereinkbe történő mielőbbi beillesztését.

Szoftvereinket mára kétszáznál is több egészségügyi szolgáltatónál, több ezer munkaállomáson használják az ország egészségügyi intézményeiben.

Az elmúlt években arra törekedtünk, hogy a radiológiai osztályoknak komplett digitális megoldásokat szállítsunk, ezért DIVAS PACS rendszerünkhöz több neves nemzetközi gyártó cég (Konica-Minolta, GE, Philips, Kodak, Fuji, iCRCo, stb.) eszközeit integráltuk. Cégünk 2005 óta a Konica Minolta, iCRCo, és WIDE gyártók digitális radiológiai eszközeinek (CR, mellkas-felvételi berendezések, filmnyomtatók, radiológiai monitorok) magyarországi szervizelését is ellátja.

A Béker-Soft Informatika Kft. mára a magyarországi egészségügyi informatikai piac meghatározó szereplője lett. Partnereink számára olyan integrált medikai-, PACS-, és teleradiológiai rendszert tudunk szállítani és működtetésében támogatni, mely a hazai piacon egyedülálló, így az elmúlt évek alatt a hazai egészségügyi ellátók egyik vezető IT-megoldása lett.

A húsz éves szakmai múlt társaságunkat a nagy komplexitású rendszerintegrációs feladatokkal járó kihívásoknak való megfelelésre ösztökélte. Az elmúlt néhány évben a magán egészségügyi szektor – talán legkomplexebb –IT-fejlesztéseit valósítottuk meg a dialízis szolgáltató Fresenius Medical Care Kft.-nél, valamint a Duna Medical Center magánkórháznál. És várjuk a többi kihívást!

Miért érdemes a Béker-Soft Informatika partnerévé válnia?
• mert megbízható,
• tetten érhető: van múltunk, jelenünk, jövőnk,
• EU-projektekben tapasztalt szállító,
• mind a helyi, mind az országos rendszerintegrációban nagy tapasztalatra tett szert,
• biztos szakmai hátteret nyújt,
• a rendelkezésre álló humán tőke a projekt igényének megfelelően kerül bevonásra,
• a cég működését a stabilitás jellemzi,
• nyitottság az intézmények alternatív javaslataira,
• jó kapcsolat és integrációs tapasztalat az egészségügyi informatikai piac szereplőivel,
• minőség a szolgáltatásban és a projektekben.