Dental4

Dental4

Bemutatás

A rendelkezésre álló alap szoftvercsomagok és a hozzájuk kapcsolható kiegészítő modulok bármilyen kombinációjú összeállításával biztosítható, hogy minden felhasználó a pacientúra méretéhez, a rendelő fő profiljához igazodó, csak a szükséges funkciókkal rendelkező programmal dolgozzon. Ennek a moduláris felépítésnek köszönhető az is, hogy az idő előre haladtával változó igényekhez igazodva, a Dental 4 bármikor bővíthető az újabb feladatoknak megfelelő modulokkal. Vannak azonban olyan funkciók, olyan felületek melyeket minden Dental 4 szoftver tartalmaz.

Alapkartonok

Törzskarton: A törzskarton a páciensek alapadatait tartalmazza. A törzskartonon a kötelezően kitöltendő rovatokat az opciókban a felhasználó saját maga határozhatja meg. A törzskarton gyors kitöltését segítik, a programba beépített automatizmusok.

Így például az utónév alapján a páciens neme, az irányítószám alapján a város automatikusan kerül kitöltésre. Az opciókban alapértékként lehet beállítani a város nevét, a leggyakrabban használt városra. Tovább egyszerűsíti a kitöltést, hogy sok mezőnél azok tartalmát listából lehet választani.

Szakkarton: A szakkartonon a szájüregi és fogászati rendellenességek rögzíthetők, de itt találhatóak a fogszín, fogkő valamint az anamnézis mezők is. Kezelési terv: A Kezelési Terv karton egy szabadon kitölthető karton. Itt lehet rögzíteni a pácienssel előre egyeztetett kezelés-menetet, melyet (mint minden kartont) ki lehet nyomtatni, s így aláírattatni a pácienssel.

Zárójelentés: A Zárójelentés karton is szabadon kitölthető, nyomtatható.

Integrált, grafikus státusz felület

A program fő felülete a Státusz, ahol az orvos a páciens kezeléseit rögzítheti. Az egyszerűen felvihető kezeléseket egy előre definiált menüből lehet kiválasztani, és ezekhez külön karton is kitölthető, melyeken többek között jelölhető a TB kód (TB-s változat esetén), az elszámolás típusa, a tevékenység és anyag ára, s ezeken túlmenően megjegyzések írhatók a kezelésekhez.

A legújabb verziójú Dental szoftverben lehetőség van a kezelésekhez alkezelések definiálására, melyek a kezelési kartonon kiválaszthatók. Így például lehetőség van különböző anyagból készült különböző árú tömések, koronák stb. felvitelére.

A program megkülönböztet idegen, saját és terv kezeléstípusokat, melyek vizuálisan is elkülöníthetők, így például látható a páciens aktuális státusza, vagy megtekinthető a páciens felvételkori állapota. Lehetőség van a foghoz, illetve fogcsoporthoz kötött kezeléseken kívül úgynevezett globális kezelések felvételére is. A felvett kezelések grafikusan jelennek meg a fogakon, a kijelölt fogfelületeken, az előre definiált rajzokkal, szimbólumokkal. A kezelési folyamatok kezelési sorozatokra bonthatók, melynek segítségével anyagilag és szakmailag is elkülöníthetők az elvégzett munkák.

A mintegy négyszáz globális és foghoz kötött kezelés közötti eligazodást segíti, hogy a felhasználó a kezelések felvitelére szolgáló menü szerkezetét a saját igényei szerint alakíthatja. Lehetőség van arra, hogy a különböző szakterületekhez (konzerváló fogászat, műtét, szájhigiéniás kezelések, stb.) csoportosított kezelések közül a legtöbbször alkalmazott kezelések a menü elején, a ritkábban alkalmazott kezelések pedig a menü végén szerepeljenek.

A státusz felületen listákat lehet készíteni a páciens kezeléseiről különböző szempontok alapján (idegen-, saját-, terv-kezelések, aktuális állapot, fogankénti, illetve összes kezelés). A kijelölt fogakról nagyítást lehet kérni.

A felületen megtalálható még egy információs sor, ahol megjelenik például az éppen aktuális fog, amelyre a kezelés kerül, az allergia, melyet a törzskartonban rögzítettünk és a páciens egyenlege.

A státuszfelület része a history funkció, melynek segítségével grafikusan is nyomon követhetők, dokumentálhatók a pácienseken elvégzett kezelések. A felületen elhelyezett csúszkát mozgatva a különböző időpontoknak megfelelő státuszrajzolatok válnak láthatóvá. Ezen felül, lehetőség van egyszerre több státuszrajzolat megjelenítésére, a különböző időpontoknak megfelelő állapotok összehasonlítására is.

Szkennelő-képimportáló funkció

A Dental 4 (még a legkisebb felszereltséggel rendelkező összeállítás is) alapfunkcióként tartalmazza a szkennelő-képimportáló modult.

Ennek és egy diafeltétes szkennernek a segítségével lehetőség nyílik arra, hogy a páciens röntgenfelvételeit a betegkartonnal együtt tároljuk. Az így tárolt felvételek azután a státusz felületen bármikor, gombnyomásra elővehetők, összehasonlíthatók a grafikus fogstátusszal, a páciens állapotának változásával.

E funkciónak köszönhető, hogy a páciensnek átadott, a pácienssel aláíratott különböző dokumentumok (anamnézis lap, beleegyező nyilatkozat, elfogadott árajánlat) elektronikus úton archiválhatók, előkereshetők és hogy a törzskartonon elhelyezhető a páciensről készült fénykép is.

Egyenleg- és számlakezelés

Az Egyenleg felületen megtalálható az adott páciensen végzett kezelések listája, egyenlege.

Itt található a program számlázó része, amivel előleg-, vég-, terv-, valamint sztornó- számlákat lehet kibocsátani és eltárolhatók a számlák kiegyenlítésének adatai. A felvitt kezelések adatai és árai még számlázás előtt módosíthatóak, valamint - a terv számla funkcióval - lehetőség van ajánlat adásra.

Természetesen a számlázó a hatályos törvényi szabályozásnak megfelelően a számlákon megjeleníti az ÁFA kulcsonkénti összesítést, a tételenkénti ÁFA értékeket és az elkészült példányszámot, feltüntetve az első példány eredetiségét.

Bevétel- kezelés- és TB pont kimutatás

E funkció segítségével adott időszakra vonatkozó összesítések végezhetők.

A bevétel-kimutatás pénznemenként mutatja a meghatározott idő intervallumra vonatkozó fizetési- és sztornó számlákat darab-, tevékenység- és anyagár, valamint ezek összesítése szerint.

Kimutatások készíthetők továbbá az adott időszakban elvégzett különböző kezelések mennyiségéről és az ezekre a beavatkozásokra kapható TB pontokról.

Szűrővizsgálati karton

Az 1998 júliusától kötelező szűrővizsgálaton való megjelenést igazoló nyomtatványt készítő programrész az aktuális szabályozásnak megfelelő igazolást nyomtat a pácienseknek valamint az orvosnak.

A szűrést végző orvos neve, valamint a páciens szükséges adatai automatikusan beíródnak a kartonba, az orvosnak csak a kóros elváltozásokat, illetve az esetlegesen szükséges további beavatkozásokat kell bejegyeznie a karton erre a célra fenntartott mezőibe.

Internet kapcsolat előkészítés

A jelenleg forgalmazott összes Dental DMS változat funkciói között helyet kapó Internet előkészítés segítségével közvetlenül a fogászati programból csatlakozhat az Internetre, küldhet és fogadhat e-maileket

Dental4
Dental4
Dental4
Dental4
Dental4
Dental4

Árazás

Árkategória:
Konstrukciók:
Platform:
Cégméret: KisKözépNagy
Ajánlás
0%
Használat
0%
Ár-érték arány
0%
Ügyfélszolgálat
0%
Funkcionalitás
0%
0.0 / 5
5.0
0%
(0)
4.0
0%
(0)
3.0
0%
(0)
2.0
0%
(0)
1.0
0%
(0)

Kapcsolódó kategóriák