KÜRT Zrt. bemutatása

KÜRT Történet
Aki már hallott rólunk, a nevünket az informatikai biztonsággal és a megsérült számítógépes adatok helyreállításával kapcsolja össze.
A KÜRT 1989-ben alakult. Magyar tulajdonban lévő vállalkozásból nőtte ki magát nemzetközi vállalatcsoporttá, mely immáron negyed századnyi fejlesztést tudhat maga mögött az információ védelmére, az adatvesztések és –lopások megelőzésére és az elveszett adatok helyreállítására szolgáló technológiák, megoldások területén. A múlt tapasztalatai, valamint az innovatív szemléletű, kimagasló tudású szakembergárda munkája eredményeként a KÜRT komoly elismertségre tett szert, és az adatmentés világának egyik vezető szereplőjévé vált. Piacvezető információbiztonsági szolgáltatásait rendszeresen veszik igénybe az európai gazdasági élet rangos szereplői.
A KÜRT 30 éve foglalkozik adatmentéssel és évente több mint 3.000 adatmentési és-helyreállítási feladatot old meg sikerrel. A saját fejlesztésű adatmentési technológia mellett a felhalmozott tudásanyag és szakértelem biztosítja a cég folyamatos kompetenciáját ezen a területen.
Az adatmentési technológia kidolgozásáért és sikeres alkalmazásáért a KÜRT 1994-ben elnyerte a legjelentősebb innovációért járó Magyar Innovációs Nagydíjat.
A KÜRT az adatmentési szolgáltatás mellett a technológiai know-how-t is értékesíti, a magyar technológiát három kontinens országaiban vásárolták meg.
A kilencvenes évek második felében kezdett a KÜRT az átfogó Informatikai Biztonsági Technológia (IBiT®) keretrendszerének kidolgozásába, e téma kutatásába, fejlesztésébe. A technológia magában foglalja a sok éves adatmentési tapasztalat alapján az adatvesztések megelőzésére kifejlesztett módszertant és eljárásokat, ugyanakkor céljaiban kibővül azokkal az elemekkel, amelyek az adatok illetéktelen kézbe kerülésének megakadályozását illetve az üzletmenet folytonosság biztosítását célozzák. E tevékenységéért a KÜRT 2002-ben elnyerte az Informatikai és Hírközlési Minisztérium Innovációs Díját.
A KÜRT külföldi leányvállalata, a KUERT Datenrettung Deutschland GmbH, 2003 elején nyitotta meg kapuit Németországban.
A KÜRT tevékenységeit 1997-től minőségirányítási, 2005-től információbiztonsági, 2017-től pedig ISO9001:2015 és ISO27001:2014 integrált minőségirányítási és információbiztonsági tanúsítvány birtokában végzi, valamint NATO beszállítói minősítéssel rendelkezik.
Küldetés:
KÜRT a magyar és – leányvállalatain keresztül – a nemzetközi piacon működő információbiztonsági és adatmentési szolgáltatást nyújtó középvállalat.
A KÜRT magas hozzáadott értékű termékeket és szolgáltatásokat nyújt, gyártóktól és határoktól függetlenül.
A KÜRT elkötelezett ügyfelei, partnerei, munkatársai és tulajdonosai hosszú távú elégedettsége, hűsége és fejlődése iránt.
A KÜRT hiteles és sémákon túlmutató szakértelmet biztosít ügyfeleinek.
A KÜRT egységes és innovatív csapatától folyamatosan megújuló szakértelmet követel.