Mesoconsult Kft. bemutatása

A Mesonic 1978-ban Bécsben alakult. A társaság alapításával a kereskedelmi szoftver fejlesztésének alapjait is lefektettük.
A Mesonic és munkatársai már a kezdetektől fogva a kereskedelmi alkalmazások területén használatos standard szoftverek fejlesztésére specializálódtak. Már a korai alkalmazások is PC-alapúak voltak, azonban akkor még olyan hihetetlen keretfeltételek mellett, mint a 16 megabájtos memória, a 8 bites processzor (Intel 8080) és egy 80 x 24-es „lebutított" terminál. De már az ilyen berendezésekre is sikerrel fejlesztettünk bér- és jövedelem elszámolási valamint könyvelési rendszereket.
A fejlődés következő lépcsőfokát az IBM PC-DOS alapú IBM PC képezte, amely elsőként lendítette fel a könyvelést a maga 16 bit-es erejével. Ekkor már 512 kb-kről és 640 kbk-ről beszélhetünk, elérhető közelségbe kerültek az 5 - 20 MB tárhelyek és a számviteli adatok immáron nem csak floppy lemezeken voltak tarthatók (akkor még leginkább 8 colos lemezeken).
Új távlatokat a 80-as évek közepén megjelent hálózatok nyitottak. A PC-k korai összekapcsolása jelentette a Személyi rendszerek áttörő sikerét kisebb hálózati megoldások formájában. Ekkor tört meg a UNIX és hasonló rendszerek kikezdhetetlen uralma, divatba jöttek a hálózatok.
A 90-es évek elején végül a grafikus felületű alkalmazások is bevonultak a köztudatba. Ami eleinte csak az informatikusok hóbortjának tűnt, hamarosan a szövegfeldolgozás és a kalkulációs alkalmazások alapjává vált. A Mesonic volt Európában az első, aki a Windows 2.11 mellé már könyvelési rendszert tudott kínálni.
A MESONIC Adatfeldolgozás 1978 óta üzemgazdasági szoftverek fejlesztésével foglalkozik, immáron világszerte 4 telephelyen. Ebben kifejezett és állandó elsőbbséget élvez a legújabb technológiák támogatása, ezáltal biztosítva ügyfeleink beruházásait több éven át. A vezető operációsrendszer fejlesztőkkel és hardvergyártókkal folytatott szoros együttműködés keretein belül a pénzügyi könyvelés, az árugazdálkodás valamint a termelés területeit és a kapcsolódó ágazatokat látjuk el programokkal. A MESONIC Németországban, Ausztriában, Olaszországban és az USA-ban rendelkezik telephelyekkel, továbbá Csehországban, Lengyelországban és Horvátországban támaszkodik elosztópartnerekre.
Székhelyünk 1978 óta Mauerbach, egy aprócska település alig 4.000 lakossal, közvetlenül Bécs mellett a mesés bécsi erdőben. Törzshelyünk egy 800 éves kolostorban egyesíti a nagyszerű hagyományokat és hangulatot a szoftveripar legmodernebb vívmányaival. Ez a kettősség azonban a vállalat történetében és filozófiájában is tükröződik, folytonosságot biztosítva a termékekben valamint innovatív és kreatív hozzáállást és kellő tiszteletet sugározva a vevők felé.
1984-ben léptük át a határt és hoztunk létre egy 100%-os leányvállalatot Münchenben. Az ezt követő évben jutottunk el Zürichbe és a Hamburg melletti Scheeßelbe. 1990 óta már nem csupán az USA exportál Európába szoftvert, hanem fordítva, a Mesonic USA Inc. és a Mesonic America Inc. révén sikeres exportot folytatunk az USA-ba is. Ezt a minőség és innováció olyan jelének tekintjük, mely szerint az európai termékeknek egyáltalán nem kell félniük az amerikai termékekkel történő összehasonlítást, akár sikeresen képesek megmérkőzni egy másik, nagyobb piacon is.
2000-ben jött létre a Mesonic Italia Srl., amely a Mesonic folyamatos növekedésének következő állomását jelentette.