OEEm Optimum Software

OEEm Optimum Software

DIGITOP Kft.

DIGITOP Kft.

- 0.00 (0)

Bemutatás

Az OEEM rendszer átlátható képet ad a gyártási folyamatokról és a gyártott termékekről. Az OEEM rendszer a különböző gyártógépek és irodai alkalmazások közötti kapcsolat megteremtésével lehetővé teszi, hogy a felhasználó maximálisan fel tudja térképezni a gyártási folyamatok hatékonyságát.

Az OEEM rendszer alapelemei:

egy adatgyűjtő szoftver
egy interaktív operátor panel
valamint egy platformfüggetlen gyártásrendelés kezelő és jelentéskészítő központi rendszer
Igény esetén nagyméretű fali kijelzőkkel is bővíthető a rendszer.

Tapasztalataink alapján a gyártási folyamatok hatékonyságának növelésében az alábbiak játszanak jelentős szerepet:

elengedhetetlen a gyártási adatok pontos mérése,
mért adatok rendszerezése és azokból jelentések készítése,
jelentések alapján a folyamatok gyenge pontjainak kiszűrése majd javítása,
időfaktor csökkentése az adatok valós idejű (real-time) visszajelzésével.


Az OEEM rendszer a termelés követésével és a hatékonyság monitorozásával segíti OEE (Overall Equipment Effectiveness) mutatóinak maximálását.

Az OEEM rendszer valós időben mutatja meg a gyártott darabszámok, a gyártási rendelések, a selejtek és egyéb mutatók alakulását adott gépre/gépsorra, műszakra, dolgozókra vetítve.
Az OEEM rendszer központi felületén készíthető jelentések segítségével valós időben elemezhetők a gyártási adatok gyártott darabra, gépre, szenzorra, műszakra vetítve. Az adatok elemzésével többek között feltárhatók az elhúzódó állásidők, a selejtgyártás vagy akár a gép meghibásodásának okai is.
Az OEEM rendszer a gyártási folyamat történéseit összefüggéseiben egy felületen mutatja történeti időrendbe rendezve, így nem kell egy-egy műszak végét megvárni az adatok elemzésével. A rendszer segítségével akár már a műszak közepén szembetűnik az adatokból egy olyan géphiba, amelyet javítva egy hatékonyan termelő műszakkal zárhat a gyártósor.

A valós idejű adatok két forrásból érkeznek:

a gépre kötött adatgyűjtők alapján közvetlenül a gép PLC vezérléséből menthetők a gyártási ciklusok adatai, vagy akár bármilyen digitális és/vagy analóg (nyomás, hőmérséklet, páratartalom, stb.) értékek
a gyártógépre szerelt operátor panelen a gépkezelő (operátor) megadhatja az éppen gyártott termékre vonatkozó információkat, hogy kik dolgoznak a gépen (dolgozó azonosítás), és amennyiben áll a gép, annak mi az oka (állásindok kezelés)
Fontos kihangsúlyozni, hogy önmagában a rendszer bevezetése nem elegendő: a felhasználónak meg kell fogalmaznia konkrét céljait, majd ezekhez igazodva ki kell elemezni az adatokat, és azok alapján vissza kell nyúlnia a folyamatokhoz, így érhet el eredményt. Az OEEM „csak” egy eszköz ahhoz, hogy a felhasználó optimalizálhassa a termelését.
OEEm Optimum Software
OEEm Optimum Software
OEEm Optimum Software

Árazás

Árkategória:
Konstrukciók:
  • Licensz vásárlás (öröklicensz) - 1 260 000Ft-tól, egyszeri
Platform:
Cégméret: KisKözép
Ajánlás
0%
Használat
0%
Ár-érték arány
0%
Ügyfélszolgálat
0%
Funkcionalitás
0%
0.0 / 5
5.0
0%
(0)
4.0
0%
(0)
3.0
0%
(0)
2.0
0%
(0)
1.0
0%
(0)

Kapcsolódó kategóriák