Dyntell Ipar 4.0

Dyntell Ipar 4.0

Bemutatás

Az Ipar 4.0 nem azt jelenti, hogy ki kell dobni minden gyártó gépet, ami 5 évnél régebbi. Létezik egy technológia, amivel az analóg masinák is ráköthetők a negyedik ipari forradalom áramlatára – ez a BI-box.
A BI-box egy gép-független interfész, mely képes a heterogén gépparktól érkező jeleket (mennyiség, hőmérséklet, nyomás…) illeszteni egy felsőbb szintű rendszerhez (BI, ERP, MES). Segítségével akár egy műszerezetlen egyetemes eszterga különböző paraméterei is illeszthetőek egy felsőbb szintű rendszer felé, de egy fejlettebb kommunikációval rendelkező gép becsatolása is lehetséges szabványos ipari protokollon keresztül.
A BI-box lehetőséget biztosít a gépre történő visszahatásra, mellyel pl. feltételhez kötötten engedélyezni/tiltani lehet azt (pl. bejelentkezés nélkül nem lehet indítani a gépet). Lehetőség van továbbá státusz torony elhelyezésére is a gépeken, melyen keresztül információhoz juthat a gép kezelője/műszakvezetője a gép, vagy az éppen azon futó folyamat pillanatnyi státuszáról.
A BI-box teljes egészében nagy rendelkezésre állású ipari eszközökből épül fel, ezáltal megbízhatóan működik az ipari környezetben. Modulárisan bővíthető, ez biztosítja a jó skálázhatóságát és illeszthetőségét az összetettebb gépekhez is. Egy BI-box több gép illesztésére is képes.
1. IPAR 4.0 MAGYAR PÉLDA - AUTÓIPAR
Hidraulikus autóipari alkatrészek gyártásellenőrzésének automatizálása.
A rendszer elsődleges feladata az alkatrészek gyártás közbeni nyomon követése, valamint a csomagolás megfelelő azonosíthatósága vonalkódos logisztikai azonosító rendszer segítségével. A gyártástámogatás megvalósításához és az alkatrészek nyomkövethetősége érdekében szükséges volt egy speciális rendszer megtervezése és installálása. A rendszer bevezetésével kiküszöbölhetővé vált az emberi mulasztás okozta hibalehetőség. Emellett a korábban tapasztalt téves kiszállítás okozta reklamációk megszűnésével jelentősen nőtt a vevői megelégedettség szintje is.
2007-ben a gyártósorról kikerült termékek téves csomagolása és szállítása miatt 3 vevői reklamáció érkezett, amely összesen 12 darab terméket érintett. A rendszer 2008 évben történt bevezetését követően nem történt téves csomagolás és a reklamációk száma nullára csökkent.
2. IPAR 4.0 MAGYAR PÉLDA - ÜZEMI KIJELZŐK
A hatékonyságnövelés elérésének talán legegyszerűbb módja a kijelzők telepítése a gyártóüzemben. A kijelzőkön a vállalatirányítási rendszerben gyűlő információk megjelenítése történik (pl. mennyi van még hátra az adott rendelés teljesítéséből), de pszichológiailag nagy hatású a normaidőre vonatkozó információk megjelenítése.
A dolgozók a kijelzőkön figyelemmel kísérhetik, hogy a saját teljesítményük hogyan viszonyul a normához és tudatában vannak annak, hogy ezeket az információkat a főnökük is látja az irodában.
Általános tapasztalat, hogy pusztán a teljesítmények vizualizálásával 10-30%-os teljesítménynövekedés elérhető.
Dyntell Ipar 4.0
Dyntell Ipar 4.0

Árazás

Árkategória:
Konstrukciók:
  • Licensz vásárlás (öröklicensz) - 8 000 000Ft-tól, egyszeri
Platform:
Cégméret: KisKözép
Ajánlás
0%
Használat
0%
Ár-érték arány
0%
Ügyfélszolgálat
0%
Funkcionalitás
0%
0.0 / 5
5.0
0%
(0)
4.0
0%
(0)
3.0
0%
(0)
2.0
0%
(0)
1.0
0%
(0)

Kapcsolódó kategóriák