InfoGrid Cloud

InfoGrid Cloud

Bemutatás

Az áruk szállítói beszerzési folyamatait és vevői értékesítését (ajánlatok, megrendelések) a göngyölegkezelés automatizálásával, a szettek (termék-összeépülések), valamint az egyéb díjtételek alkalmazásával végzi a szoftver.

A rendszer kifinomult módon támogatja megoldásaival a testreszabott kedvezménykezelési és akciókezelési feladatokat. A raktárankénti kedvezménykezelés alkalmazásával lehetővé válik a gyártói raktárak, a saját telephelyi raktárak vonatkozásában eltérő kedvezményarányok beállítása és érvényesítése a vevők irányába. A kedvezmények kiterjeszthetők vevőcsoportokra vagy külön-külön kiemelt egyedi vevők számára is. További finomhangolási lehetőség a termékekre és termékcsoportokra beállítható kedvezményszázalékok alkalmazása.

A gyártói akciók teljes körű érvényesítését is lehetővé teszi a rendszer az értékesítési folyamat során. Az akciók időszakokhoz kötötten - akár előirányozva - hozhatók létre. Minden akció keretein belül az egyes partnercsoportok eltérő kedvezményben részesíthetők. A termékek és termékcsoportok szintjén tovább specializálható a kedvezmény százalékos mértéke, illetve akciós ára. A kedvezmény befolyásolható az egyes termékek esetén megadható mennyiségi határokkal, valamint a mennyiségi határokhoz rendelhető ajándékokkal.

A műszaki cikkspecifikáció a gyártók által meghatározott termékparaméterek rögzítését és a gyártás során előállításra kerülő végtermék ellenőrzési paramétereinek rögzítését biztosítja. A rendszer lehetővé teszi technológiai utasítások, valamint műszaki rajzok dokumentumként történő kezelését is.

Szállítólevelek előállítása az azonos vevőhöz tartozó értékesítési megrendelésekből állítható össze egy gyűjtemény kialakításával, melynek bejegyzései lesznek a szállítólevél tételei a kiszállítható mennyiségek függvényében. A szállítólevelek előállítása során az összeépülésekben definiált csomagolóanyagok, göngyölegek automatikusan szállítólevél tételként jelennek meg a szükséges mennyiségben minden kiszállításra jelölt vevői cikk esetén. A funkció lehetővé teszi nyomtatható bizonylat létrehozását az előkészített kiszállítás dokumentálása céljából. A szállítólevelek összeállítás készletmozgást is maga után von, melynek során a kiszállítás alatti készletmennyiség kerül növelésre. Majd a kiszállítás megtörténtét követően kerülnek az egyes vevői cikkek kiszállított állapotba a megfelelő mennyiségben.

A beszerzési megrendelések generálása a vevői megrendelésekhez szükséges készletmennyiség csökkenése esetén automatikusan megtörténik. Az egyes beszerzési megrendelések adott összeghatár felett egy jóváhagyási folyamaton esnek át, melyet követően a rendszerből közvetlenül kiküldhetők a szállító partnerek részére.

A bevételezések során a készletre kerülő termékek első lépésként az idegenáru raktárba kerülnek, ahonnan az alapanyag raktárba történő mozgatás a készlet kezeléséért felelős, valamint a minőségellenőrzést végző felhasználó feladata.
InfoGrid Cloud
InfoGrid Cloud

Árazás

Árkategória:
Konstrukciók:
  • Licensz bérlés (licenszbérlet) - 817 990Ft-tól, havonta
Platform:
Cégméret: KisKözép
Ajánlás
0%
Használat
0%
Ár-érték arány
0%
Ügyfélszolgálat
0%
Funkcionalitás
0%
0.0 / 5
5.0
0%
(0)
4.0
0%
(0)
3.0
0%
(0)
2.0
0%
(0)
1.0
0%
(0)

Kapcsolódó kategóriák